Kuka saa, kuka saa ruokapussiin kurkistaa, tillin, tallin, tömpsis? Meri saa, Jouni saa tällä kertaa pussiin kurkistaa.
Tämä kassi painaa enemmän kuin lasten leikkilorupussi. Riimien sijaan sisältä löytyy elintarvikkeita: hernekeittoa, jauhoja, maitojauhetta, hapankorppuja, kaurasuurimoita. Näistä raaka-aineista syntyy MieTen Herkkusuiden tiistainen lounas: perunamuusia ruskealla kastikkeella, hernepullia, peruna- ja porkkanarieskoja. Kahvin nautimme makoisten kaurakeksien kera.

Herkkusuut on kerran viikossa kokoontuva Pohjois-Karjalan Mielenterveystyön tuki ry:n ruokaryhmä. Tämän kokoontumiskerran vetovastuun ottaa nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi opiskeleva Meri. Toisena ohjaajana toimii MieTen sali-isäntänä työskentelevä Jouni. Siirrymme porukalla avoimelta kohtaamispaikalta Martojen keittiötilaan. Joukkoomme liittyy vielä pari muuta herkkusuuta.
Käsien pesulle, olkaat hyvät! Sitten Meri ohjeistaa meitä istuutumaan pöydän ääreen. Saamme marssijärjestyksen ja tehtävät. Jokaiselle jotakin. Kivalta kuulostaa. Jos joku murisee, se on vatsa.

Kädet pestään vielä kerran ennen hanskojen päälle pukemista. Parityöskentely sujuu kuin tanssi. “Kuka tietää minne metalliroskat laitetaan?” kysyy yksi. Toinen haluaa tietää, missä paistinpannu on? Leppoisan ilakoinnin lomassa ruoat valmistuvat alta aika yksikön.
Kaunis kattaus ja rento ilmapiiri luovat viihtyisän ruokarauhan. Opiskelijan näyttö onnistui paremmin kuin hyvin. Lisäksi tuli kumottua toteamus, että hyvää ei saa halvalla. Näin maukasta saa loihdittua EU:n ruokakassista. Nämä ja monta muuta ruokaohjetta löytyy Marttojen Maukasta EU-ruokakassista -vihkosta.