Yhteisötalo Kotikievari

”Sinä tulet tänne itseäsi varten. Me olemme täällä sinua varten”

Yhteisötalo Kotikievari on nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille suunnattu yhteisö- ja tuetun asumisen yksikkö Niinivaaralla Joensuussa. Kävelymatkan päässä Kotikievarista löytyvät kaikki tarpeelliset palvelut sekä toimivat liikenneyhteydet Joensuun keskustaan. Kävellen matkaa Kotikievarilta Joensuun kauppatorille on 1,6 km.

Kotikievarissa on yhteensä 21 vuokra-asuntoa, jotka ovat kooltaan 31m² tai 37m². Jokaisessa asunnossa on oma keittiö, olohuone, keittiösyvennys, makuuhuone/alkovi, kylpyhuone, lasitettu parveke sekä maksuton nettiyhteys. Lisäksi asukkailla on käytössään yhteinen pesutupa sekä mahdollisuus omaan saunavuoroon. Kodinomaisesti sisustetut yhteiset tilat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia ryhmätoiminnoille ja yhteisen ajan viettämiselle. Kotikievarin lounaskeittiö palvelee arkisin klo 11.00 – 12.00.

Yhteisötalo Kotikievarissa jokainen asukas huomioidaan yksilöllisesti. Tukea kuntoutumisessa sekä arjessa selviytymisessä antaa Kotikievarin moniammatillinen henkilökunta yhteistyössä asukkaan verkoston ja vertaistuen avulla. Henkilökunta on tavoitettavissa joka päivä maanantaista sunnuntaihin klo 8-20 välisenä aikana.

Kuntouttavan toiminnan avainsanoja Kotikievarissa ovat voimavara- ja ratkaisukeskeisyys sekä vertaistuki. Yhteisötalo Kotikievarissa jokaisen asukkaan tuen tarve, voimavarat sekä tavoitteet kulkevat vahvasti mukana kuntoutumista suunniteltaessa ja toteuttaessa. Asukkaan kanssa kotikäyntien ja tapaamisten sisällöt suunnitellaan etukäteen. Tukea, ohjausta ja neuvontaa annetaan yksilöllisen tarpeen mukaan esimerkiksi vointiin, lääkehoitoon, kodinhoitoon, asiointiin, harrastuksiin tai koulutukseen liittyen. Kodinomaisessa, turvallisessa yhteisössä ja ohjaajan rinnalla kulkiessa asukkaat saavat harjoitella monipuolisesti jokapäiväiseen elämään liittyviä taitoja omassa tahdissaan.

Kuntoutumista tukevia keinoja ovat työ-, harrastus-, koulutus- ja kurssitoiminnat. Oman elämänhallinnan vahvistamisen lisäksi arki koostuu yhdessä tekemisestä ja olemisesta, jotka lisäävät yhteisöllisyyden ja turvallisuuden tunnetta. Kotikievarilta käsin on mahdollista osallistua oman yhdistyksen sekä yhteistyötahojen järjestämiin erilaisiin toiminnallisiin ja kuntouttaviin ryhmiin.

Ryhmiin osallistumisen tavoitteena on osallisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteen vahvistaminen, sosiaalisessa kanssakäymisessä vahvistuminen sekä mielekkään arjen sisällön löytyminen.

Tavoitteemme on asukkaan yksilöllinen kuntoutuminen ja vahvistuminen omannäköiseen elämään yhteiskunnassa. Asumisen aikana autamme asukasta kehittämään itsetuntemustaan, löytämään omat voimavaransa ja hyödyntämään niitä arjessa. Pyrimme yhteistyössä asukkaan ja hänen verkostonsa kanssa tavoitteellisesti muodostamaan arjesta tasapainoista, hallittua ja kokonaisvaltaisesti terveyttä tukevaa.

Asukkaaksi hakeminen

Asukkaaksi hakeudutaan Siun Soten mielenterveyspalveluiden tai sosiaalityön kautta. Oman hoitavan tahon kanssa suunnitellaan ja sovitaan asukkaaksi hakeutumiseen liittyvät asiat. Pohjois-Karjalan ulkopuolelta tulevat asukkaat hakeutuvat oman kuntansa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kautta asukkaaksi. Asukas maksaa Kotikievarilla asuessaan vuokran sekä sähkön. Lisäksi Siun Sote perii omavastuu osuuden, joka määräytyy yksilöllisesti jokaisen asukkaan tulojen mukaan.

Lisätietoja tuetun asumisen asunnon hakemiseen voi tiedustella:

  • Kotikievarin toimistosta p. 044 752 3290
  • marjo.kupiainen@pkmielenterveydentuki.fi

Yhteystiedot:

Värtsilänkatu 2 B
80200 Joensuu
p. 044 752 3290 toimisto

Katso sijainti kartalla

Vastaava ohjaaja
Marjo Kupiainen
p. 044 550 2039
marjo.kupiainen@pkmielenterveydentuki.fi

Ohjaaja
Tuukka Pursiainen
p. 044 550 2034
tuukka.pursiainen@pkmielenterveydentuki.fi

Ohjaaja
Tanja Huikuri
p. 044 745 5157
tanja.huikuri@pkmielenterveydentuki.fi

Ohjaaja
Tarja Eronen
p. 044 550 2036
tarja.a.eronen@pkmielenterveydentuki.fi

Ohjaaja
Esa Hyppönen
p. 044 760 4455
esa.hypponen@pkmielenterveydentuki.fi

Ohjaaja
Minna Isotalo
p. 044 550 3138
minna.isotalo@pkmielenterveydentuki.fi

Emäntä
Sari Kiiski
p. 044 765 7948
sari.kiiski@pkmielenterveydentuki.fi