Yhteisötalo Jokikievari

”Elämä omaksi”

Yhteisötalo Jokikievari tarjoaa 15–30-vuotiaille nuorille tuettua asumista aivan Joensuun keskustan ja palveluiden tuntumassa, kauniissa Penttilänrannan miljöössä Riverian Peltolan yksikön vieressä. Vuonna 2010 valmistuneessa talossamme on 17 asuntoa, kooltaan 31 – 37,5m². Kaikissa asunnoissa on oma keittiö, kylpyhuone, parveke/ ranskalainen parveke sekä maksuton nettiyhteys. Taloyhtiöstä löytyy myös pesutupa sekä saunatilat. Kattavat, kotoisat ja modernisti sisustetut yhteiset tilamme tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia ryhmätoiminnalle ja yhteisen ajan viettämiselle.

Jokaisen asukkaan kanssa laadimme henkilökohtaisen kuntoutumissuunnitelman yhteistyössä verkoston ja omaohjaajien kanssa. Yksilölliset tuen tarpeet ja tavoitteet kulkevat vahvasti mukana kuntoutumista suunnitellessa ja toteuttaessa. Tuemme asukkaita arkielämän asioissa, itsenäistymisessä ja vastuun ottamisessa omasta elämästä. Toimintamme perustuu ratkaisu- ja voimavaranäkökulmaan sekä vertaistukeen. Tuetun asumisyksikön toimintaperiaatteita ovat yksilöllisyys, itsenäisyys, yhteisöllisyys, toiminnallisuus. Tuemme asukkaita arkielämän asioihin, itsenäistymiseen ja vastuun ottamiseen omasta elämästä. Odotamme asukkailtamme sitoutumista avohoitoon, mahdolliseen lääkärin määräämään lääkehoitoon ja päihteettömyyteen sekä osallistumista ryhmätoimintoihin. Asukkailla on käytössä normaalit asumistuet sekä asukkaat käyvät koulussa ja harrastuksissa.

Arkemme koostuu yhdessä tekemisestä ja olemisesta, mikä lisää yhteisöllisyyden ja turvallisuuden tunnetta. Päivittäiset ryhmät ovat Jokikievarissa merkittävässä asemassa. Teemme myös retkiä luontoon, kaupungille sekä mahdollisuuksien mukaan myös muihin kohteisiin. Jokaisella asukkaalla on kaksi omaa ohjaajaa, jotka tekevät asukkaan luokse kotikäyntejä sovitusti, mutta tapaamisia voidaan toteuttaa myös esimerkiksi urheilun, ulkoilun tai vaikka kahvilla käymisen merkeissä. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni nuori löytäisi yhteisöstämme kiinnostavaa toimintaa ja tuntisi osallisuutta. Pyrimme tavoitteellisesti ja yhteistyössä muodostamaan nuoren arjesta tasapainoista, hallittua ja kokonaisvaltaisesti terveyttä tukevaa. Tavoitteena on nuoren aikuisen yksilöllinen kuntoutumisprosessin eteneminen mahdollisimman itsenäisen elämän saavuttamiseksi.

Opintojen tueksi

Jokievarilla on asukkaiden käytössä ammatillisen erityisopettajan ohjaus- ja tuki myös opinnoissa etenemiseen.
Palvelu on kaikille jotka ovat opiskelijoina ammatillisessa koulutuksessa, lukiossa tai vasta suunnittelevat opintoihin hakeutumista tai jatkamista.
Tavoite on yhdessä kouluverkoston kanssa edistää opintoja ja tukea opiskelijaa myös työssäoppimisjaksoilla sekä antaa tuki/lisäopetusta ja keskustelu apua koulussa jaksamiseen.

Asukkaaksi hakeminen

Asukkaaksi hakeudutaan Siun soten mielenterveyspalveluiden tai sosiaalityön kautta. Oman asioista hoitavan tahon kautta sovitaan tutustumiskäynnit, asukkaaksi hakeutumiseen liittyvät asiat ja maksusitoumukset. Pohjois-Karjalan ulkopuolelta tulevat asukkaat hakeutuvat oman kuntansa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kautta asukkaaksi. Asukas maksaa Jokikevarilla asuessaan vuokran sekä sähkön. Lisäksi Siun Sote perii omavastuu osuuden, joka määräytyy yksilöllisesti jokaisen asukkaan tulojen mukaan.

Lisätietoja tuetun asumisen asunnon hakemiseen voi tiedustella:

  • Jokikievarin toimistosta p. 044 550 3111
  • Tuula Antikainen p. 044 550 3134 tuula.antikainen@pkmielenterveydentuki.fi

Yhteystiedot:

Jokikatu 24 B 13
80220 Joensuu
p. 044 550 3111 toimisto

Katso sijainti kartalla

Asumispalvelujen ja kotihoidon vastaava ohjaaja
Tuula Antikainen
p. 044 550 3134
tuula.antikainen@pkmielenterveydentuki.fi

Ohjaaja
Tuomas Partanen
p. 044 550 2035
tuomas.partanen@pkmielenterveydentuki.fi

Ohjaaja
Peppi Ilvonen
p. 044 776 4157
peppi.ilvonen@pkmielenterveydentuki.fi

Ohjaaja / ammatillinen erityisopettaja
Soile Joutsen
p. 044 4915166
soile.joutsen@pkmielenterveydentuki.fi