Kuntouttava työtoiminta ja sosiaalinen kuntoutus

“TYÖTÄ JA TOIMINTAA – yksin ja yhdessä”

Sosiaalinen kuntoutus

Päivätoiminta

Päivätoimintamme on suunnattu aikuisille mielenterveyskuntoutujille, joiden toimeentulo perustuu sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin.

Toiminta on suunnattu ensisijaisesti nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille, joiden toimeentulo perustuu sairauden tai määräaikaisen työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin.

Työtoiminta on Sosiaalihuoltolakien (1301/2014 17§ ja 1982/27e§) mukaisesti järjestettyä, asiakkaan hoito- tai kuntoutussuunnitelman mukaista toimintakykyä edistävää tai ylläpitävää työtoimintaa, jonka tarkoitus on vahvistaa kuntoutukselle asetettuja tavoitteita.

Työtoiminta

Työtoiminta on tarkoitettu aikuisille Siun soten mielenterveys- ja päihdepalvelun asiakkaille. Se on työelämään tai opiskeluun paluuta edistävää, työhön valmentavaa toimintaa. Asiakkaaksi pääsee Siun soten myöntämällä palvelusetelillä.

Työtoiminnassa on mahdollisuus osallistua tekstiili-, puu- ja ulkotöihin sekä ruoka- ja puhtaanapitotehtäviin. Myös huonekalujen verhoilu ja digipajan toiminnat ovat mahdollisia.

Työtoiminta on Sosiaalihuoltolain (1982/27e§) mukaisesti järjestettyä, asiakkaan hoito- tai kuntoutussuunnitelman mukaista toimintakykyä edistävää tai ylläpitävää työtoimintaa, jonka tarkoitus on vahvistaa kuntoutukselle asetettuja tavoitteita.

Kuntouttava työtoiminta

Työhön ja koulutukseen suuntaava kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka saavat työmarkkinatukea tai toimeentulotukea.

Kuntouttava työtoiminta toteutuu Kuntokievarilla Salpakankaalla, Kotikievarin keittiössä Niinivaaralla ja keskustassa olevan kohtaamispaikka MieTen toimitiloissa Kirkkokadulla tai muissa toimintaa soveltuvissa vuokratiloissa.

Kuntouttava työtoiminta perustuu Lakiin kuntouttavasta työtoiminnasta (2.3.2001/189).

Työkokeilu ja työskentely palkkatuella

Yhdistyksen eri toimipisteissä on mahdollisuus työkokeiluun ja työskentelyyn palkkatuella. Jos nämä vaihtoehdot ovat ajankohtaisia ja sinulla ei ole asiakkuussuhdetta mihinkään yhdistyksen toimintaan, lisätietoja asiasta saat toiminnanjohtajalta.

Yhteystiedot:

Kuntokievarin käyntiosoite: Aspitie 15, 80100 Joensuu.
Kuntokievarille pääsee Noutopojalla. Lähimmät julkisen liikenteen bussipysäkit sijaitsevat Jukolanportin ja Raatekankaan Tokmannin läheisyydessä.

Katso sijainti kartalla

MieTen käyntiosoite: Kirkkokatu 18a, 80100 Joensuu.
MieTe sijaitsee TorinHelmen talossa. Käynti taidemuseon puoleisesta päädystä.

Katso sijainti kartalla

Keittiön käyntiosoite: Värtsilänkatu 2B, 80200 Joensuu.

Katso sijainti kartalla

Vastaava ohjaaja
Jyrki Leppä
p. 044 762 2270
jyrki.leppa@pkmielenterveydentuki.fi

Työvalmentaja / ohjaaja
Auvo Ryynänen
p. 044 972 4699
auvo.ryynanen@pkmielenterveydentuki.fi

Työvalmentaja / ohjaaja
Eeva Papunen
p. 044 743 7735
eeva.papunen@pkmielenterveydentuki.fi

Työvalmentaja / ohjaaja
Anne Komulainen
p. 044 765 0102
anne.komulainen@pkmielenterveydentuki.fi

Musapajan ohjaaja
Janne Suhonen
p. 044 721 0634
janne.suhonen@pkmielenterveydentuki.fi

Sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan sosiaaliohjaaja / vastaava ohjaaja
Laura Oksman
p. 044 742 5619
laura.oksman@pkmielenterveydentuki.fi